Fortsatt fint flyt för svenskarna i på SSL Test Event


Idag har du chans att heja fram SSL Team Sweden till finalen av tredje testeventet av SSL Gold Cup. Sändningen hittar du på youtubekanalen Star Sailors League. Ladda med nedan summering från gårdagen.

Fredagens seglingar präglades av lättvind. När man väl kom i gång visade svenskarna fin lättvindsform och kom tvåa i mål före gruppledarna Österrike. Med en kappsegling kvar i grundomgången börjar det nu bli spännande att se vilka som blir de två bästa lagen i gruppen och som går vidare till final. Österrike leder och har säkrat sin plats i finalen. I tabellen ligger dom tre poäng före svenskarna och fem före spanjorerna. Serbien hade en tuff dag med straff i starten och en fjärdeplats i mål så de kommer inte att kunna ta en finalplats.

Foto: Martina Orsini, SSL Gold Cup

Mattias Rahm, taktiker berättar: ”Det var helt andra förhållanden idag men jag tycker att vi anpassade oss bra och arbetade lugnt om metodiskt som man måste i lättvind. Idag bytte vi försegel till den stora överlappande genuan, men Fidde och Lovisa var på tårna och fick snabbt ordning på trimmet av den.

Foto: Martina Orsini, SSL Gold Cup

Vi hade ett läge på första kryssen då vi kunde skaffat oss ett kontrollerande läge på spanjorerna, i efterhand skulle vi nog ha tagit den chansen, men där och då valde vi att segla vår egen segling inte fokusera på bara en båt. På det hela taget är vi nöjda det är alltid lurigt att växla om till lättvind efter flera dagar med mer vind”

Har ni pratat något om taktiken inför lördagen?
”Ja visst har vi pratat om det. Målet har hela tiden varit att ta sig till finalen och vi ligger bra till för det. Men vi skall analysera läget ytterligare innan vi gör upp en plan. Visst finns det en möjlighet att matchracea Spanjorerna hårt i morgon, det räcker ju om vi slutar en placering bakom dom men det är farligt att vara alltför låst på bara en strategi. Hamnar vi i en situation då vi väljer att kontrollera dom är det inga problem, vi har gott om matchracing erfarenhet ombord. Förutom mig har Aurell och Wilson ägnat många år åt matchracing på hög nivå men även Jesper, Lovisa och Max har kört en hel del. Om jag var spanjor skulle jag vara försiktig med att utmana oss.”

Foto: Martina Orsini, SSL Gold Cup

I Grupp två tog Polen ytterligare en spik idag och var första lag att säkra en plats i finalen. Peru och Slovenien slåss om andraplatsen och danskarna behöver ett smärre mirakel för att gå vidare. Prognosen för i morgon ser bra ut men på söndag lättare därför har tävlingsledningen flaggat för att man eventuellt kommer att segla även finalen i morgon lördag.

Besök www.manage2sail.com för laguppställning och uppdaterade resultat.

Det svenska laget följer du via @SSLTEAMSWEDEN på Instagram och Facebook. Allt om tar Sailors League hittar du via @StarSailorsLeague.

Lördagens seglingar sänds live:

Top